POPŻ

POPŻ PODPROGRAM 2021 – efekty 

 

     Stowarzyszenie „Eripio” z siedzibą przy ul. Sportowej 9c w Środzie Wlkp. z terenu województwa wielkopolskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Poznaniu realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2021 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie styczeń 2022 – październik 2022. 

 

Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze: 

·  warzywne i owocowe (groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, powidła śliwkowe);  

·  skrobiowe (makaron jajeczny), 

·  mleczne (mleko UHT), 

·  mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, filet z makreli w oleju), 

·  cukier (cukier biały),  

·  tłuszcze (olej rzepakowy). 

 

     Pomoc żywnościowa trafiła do 100 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa wielkopolskiego. 

Wydaliśmy osobom potrzebującym: 

- 2,678 ton żywności; 

- 0 paczek żywnościowych; 

- 0 posiłków; 

 

     W ramach POPŻ Podprogram 2021 dla 12 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących: 

·  edukacji finansowej – 0 spotkań dla  0 uczestników 

·  kulinarnych - 1 spotkanie dla 12 uczestników